Partnership Lotto Dstny en Deba Pharma

Odoo • Tekst en afbeelding

Sinds DeBa Pharma en Lotto Dstny een half jaar geleden de handen in elkaar sloegen, maken de renners graag gebruik van de supplementen van het Kortrijkse familiebedrijf. Ploegarts Milan Holvoet legt uit hoe de producten van DeBa efficiënt worden ingezet.

Hoe is de samenwerking met DeBa Pharma tot stand gekomen?

Dokter Milan Holvoet: "DeBa Pharma is sinds jaar en dag de referentie voor sportsupplementatie, health en lifestyle. Hun producten zijn bovendien gekend in het wielrennen én van bijzonder goede kwaliteit. Het Belgische familiebedrijf handelt met kennis van zaken, is flexibel, levert snel en kan kort op de bal spelen. Zij passen perfect binnen de filosofie van Lotto Dstny."

 Het partnership loopt nu bijna een half jaar. Hoe ervaren jullie de samenwerking?

"Bij vragen of wanneer de ploeg nieuwe voorraad wil bestellen, kunnen we heel snel bij DeBa terecht. Dat is absoluut een pluspunt. Van de renners zelf krijgen we goede reacties. Zij zijn echt tevreden over de kwaliteit van de producten."

 Hoe kunnen de voedingssupplementen van DeBa Pharma bijdragen aan de prestaties van de renners?

"DeBa functioneert als 'lifestyle and health supplier' van Lotto Dstny. Wij zetten de supplementen vooral in om onze renners gezond te houden. Als profatleet heb je sowieso een hogere behoefte aan supplementen. Zij drijven hun lichaam tot het uiterste, waardoor een normale, gezonde levensstijl vaak niet voldoende is om aan alle noden te voldoen. Onze renners nemen bijvoorbeeld vitamine D, probiotica, zink en vitamine C om hun immuunsysteem te optimaliseren en zichzelf weerbaar te maken tegen infecties. De supplementen helpen ook de recuperatietijd te optimaliseren en versnellen."

Odoo + afbeelding en tekst
Odoo + afbeelding en tekst

Welke supplementen raden de profrenners van Lotto Dstny aan?

"Tijdens rittenkoersen is het gebruik van supplementen heel erg nuttig in functie van recuperatie. Na elke etappe bieden vitamine C, zink, magnesiumbisglycinaat, NAC (n-acetyl-cysteine) en omega 3 het lichaam van een topsporter alle ondersteuning dat het nodig heeft om de inflammatie te minimaliseren, de recuperatietijd te verkorten en het immuunsysteem te boosten. We raden onze renners ook probiotica aan. Zeker bij het innemen van grote hoeveelheden suikers- wat tijdens een wedstrijd het geval is- helpt dit de darmen te ondersteunen."

Ook voeding speelt een cruciale rol opdat renners voldoende nutriënten binnen krijgen. Hoe gaan jullie daar mee om?

"De ploeg heeft fulltime nutritionisten en koks in huis die het voedingsaspect op dagelijkse basis volledig in handen nemen. Alles wordt nauw opgevolgd en bij vragen kunnen de renners altijd bij hen terecht."

Op zoek naar een goede ondersteuning voor uw sportprestaties?

Ontdek ons sportgamma via onderstaande button

 

Odoo • Tekst en afbeelding

foto's in dit artikel: 
@lotto_dstny, @brechtsteenhouwer, @maximevanderwielen

Schrijf in op onze nieuwsbrief

Wil je graag het interessante nieuws en de acties van Deba Pharma periodiek ontvangen? Schrijf je in: